FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Agrometeorološki uslovi su prošle sedmice pogodovali radovima u polju, a u voćnjacima i vinogradima mogla je da se obavlja rezidba, đubrenje, kao i primjena mjera njege i zaštite, podaci su iz sedmičnog agrometeorološkog biltena Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Agrometeorolozi podsjećaju da će sa porastom temperature vazduha doći i do kretanja vegetacije kod breskve i nektarine, te je sada pravo vrijeme za zaštitu ovih kultura od uzročnika kovrdžavosti lista breskve. 

Na žitima je registrovano prisustvo simptoma mrežaste pjegavosti ječma i pepelnice žita, a osim bolesti na pojedinim parcelama pod strnim žitima registrovane su i aktivne rupe od glodara. 

Prema posljednjim prognostičkim modelima, tokom većeg dijela ove sedmice očekuje se osjetno hladnije i uglavnom promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom u nižim, dok će u višim planinskim predjelima biti kiše, susnježice i snijega. 

Za vikend će biti sunčano uz promjenljivu oblačnost i porast temperature vazduha.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )