FOTO: InfoBijeljina

Jutros je u Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno. U većem dijelu Hercegovine je vedro. Lokalno slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima.

Temperature vazduha izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -11; Ivan-sedlo -3; Stolac -2; Bugojno i Grude -1; Drvar i Sarajevo 0; Bihać, Jajce, Livno i Zenica 1; Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 2; Banja Luka i Doboj 3; Mostar 4; Neum 5°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 3hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.
 
Danas u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.
 
U petak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.
 
U subotu se u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana očekuje se susnježica ili snijeg, a u nizijama će padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 1 i 6°C na jugu zemlje do 10°C.
 
U nedjelju se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 0 i 4°C na jugu zemlje do 9°C.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )