FOTO: pixabay

Vodoinstalater i majstor za popravljanje mašina za veš upozorio je da nikada ne biste trebali zatvarati vrata od mašine dok se ona ne koristi, jer se tako skupljaju bakterije i prljavština.

Majstor iz Australije upozorio je da zatvaranje vrata stvara visoku temperaturu koja je idealna za razmnožavanje bakterija.

"Prvo što kažem svojim mušterijama je da ostavljaju vrata mašine otvorena dok je ne koriste. Ostavljanje vrata zatvorenim satima ili danima može prouzrokovati razne probleme", napisao je na svom Facebook profilu.

"Najveći problem je skupljanje prljavštine i bakterija. Dosta ljudi mora mijenjati gumu zaduženu za zatvaranje vrata zbog nakupine prljavštine, što se može izbjeći ako vrata ostavite otvorenima", nastavio je.

Njegov savjet došao je nakon što je primijetio objavu šokirane korisnice koja se pitala zašto joj iz perilice rublja dolazi neugodan miris te kako očistiti nakupinu prljavštine koju je pronašla ispod gume za zatvaranje. Dobila je savjet da nanese smjesu sode bikarbone i dezinfekcijskog sredstva te ostavi da djeluje sat vremena. Zatim je potrebno dobro očetkati sve dijelove i dobro ih obrisati.

Ipak kako biste izbjegli nepotrebno četkanje i pranje bakterija i prljavštine koja vam se skuplja u perilici rublja, najlakše je samo ostaviti vrata otvorena i riješit ćete se muka i problema, prenosi Večernji list.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )