FOTO: InfoBijeljina.com

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se odvija neometano, uz povoljne vremenske uslove.

Na putevima na kojima se izvodi sanacija, obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije, koja reguliše saobraćaj, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
 
Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici regionalnog puta Tedin Han-granica Republike Srpske/FBiH (Križ) zbog rekonstrukcije, te na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje male hidroelektrane.
 
Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova u tunelima “Čemerno”, na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba, “Čeljigovići” na dionici magistralnog puta Lapišnica-LJubogošta, te Stambulčić na dionici Pale-Podgrab.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo, saobraćaj će se povremeno obustavljati sedam do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.
 
Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna siginalizacija na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa (Žirovina), u dužini od 1,55 kilometara, kao i na magistralnom putu Milići-Vlasenica-Han Pjesak i dionica Vlasenica-Tišća.
 
Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog sanacije klizišta, te na dionici Crna Rijeka-granica Republike Srpske (Ugar), zbog radova u tunelu “Ugar”.
 
U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.
 
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
 
Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
 
Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade–Krupac (Ravnogorska ulica), od 8.15 do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i deset minuta propuštanja saobraćaja.
 
Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji, od osam do 15.00 časova radnim danima, dolazi do obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i deset minuta propuštanja saobraćaja.
 
Na putnim pravcima granica Federacije BiH/Republike Srpske Karuše-Doboj-auto-put Banjaluka-Prijedor-granica Republike Srpske/FBiH Koprivna do 29. jula i granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod do 2.avgusta kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se apeluje na vozače da voze opreznije i poštuju uputstva lica iz pratnje.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona preko nadvožnjaka u Trnu na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac jer nakon oštećenja nastalih mehaničim udarima nema dozvoljenu nosivost.
 
Zbog radova na mostu na dionici auto-puta “A-1” Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
 
U toku je rekonstrukcija silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na auto-putu “A-1”, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.
 
U toku su radovi u tunelu “Crnaja” na putu Konjic-Jablanica zbog čega se od 20.00 do pet časova saobraćaj odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Radovi se izvode u tunelu “Čaklovići” na putu Tuzla-Kalesija, na dionici Simin Han-Caparde, gdje se saobraćaj od 22.00 do šest časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
 
Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su do 30 minuta.
 
Granični prelazi Gabela-Gabela Polje, Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–Imotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )