FOTO: N1

Službeni vozači ministra pravde BiH Josipa Grubeše i njegovog zamjenika Nezira Pivića imaju stotine časova prekovremenog plaćenog rada, ali nikada nećemo saznati kuda su vozili svoje šefove.

U revizorskom izvještaju Ministarstva pravde BiH za 2019. navedeno je da je vozač ministra imao 290 prekovremenih radnih časova, a vozač zamjenika ministra još više 498. Izvještaj za 2020. još nije objavljen.

Poslanik u Predstavničkom domu BiH Aida Baručija od resora pravde nedavno je zatražila da joj dostave podatke o tome za koje obaveze su vozači ovoliko vozili, da budu navedeni podaci o danu, relaciji vožnje, razlogu vožnje, naknadi u neto iznosu.
 
Iz Ministarstva pravde BiH odgovorili su da je ukupna neto naknada za vozača ministra za godinu dana po ovom osnovu bila 1.617 KM, a vozača zamjenima ministra 2.853 KM. Kako kažu, naknade su im isplaćivane na osnovu mjesečne evidencije o ostvarenom broju prekovremenih sati po danima.
 
Međutim, kuda su vozili, nisu odgovorili, uz ovako obrazloženje: „Predmetna evidencija ne sadrži podatke o relaciji vožnje i razlogu vožnje, iz razloga što za takvu evidenciju ne postoji nikakav zakonski osnov“.
 
Dostavilli su samo tabele sa prekovremenim satima vozača po danima i mjesecima, iz kojih se ne može izvući skoro nikakav zaključak.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )