FOTO: null

Nedostatak naljepnica za registraciju vozila izazvao je pometnju na šalterima u centrima javne bezbjednosti u Banjaluci i Bijeljini, a ljutiti vozači satima su čekali u redovima kako bi registrovali vozila.

Iako su ranije obaviješteni da su zalihe stikera pri kraju i da će biti zamijenjene potvrdama, građani nisu krili bijes što planirani posao ne mogu obaviti u toku dana. Jedni su čekali neko vrijeme i odustali, dok su oni istrajniji neumorno bdjeli ispred šaltera.

- Čekam jutros od devet. Prvo su rekli da nema dovoljno naljepnica i da ne mogu odmah obaviti registraciju, a onda su nekako nabavili dodatne, ali su stigle tek oko 14 časova - rekao je Banjalučanin kojeg smo zatekli ispred šaltera za registraciju.

Istu sudbinu podijelili su mnogi njegovi sugrađani.

- Propao mi je cijeli radni dan čekajući u redu - kazala je Banjalučanka ne želeći da se predstavi.

Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka obavijestio je građane da registraciju vozila neće moći obavljati odmah zbog nedostatka zaliha naljepnica koje izdaje Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), već u zakonskom roku od 30 dana i zamolio ih za razumijevanje i strpljenje. Podsjetili su da su do sada registraciju obavljali odmah po prijemu u šalter salu, iako je Zakonom o opštem upravnom postupku rok za rješavanje 30 dana. Iz CJB Bijeljina takođe mole stanovnike da imaju strpljenja, jer su i kod njih pri kraju zalihe naljepnica neophodnih pri registraciji vozila.

- S obzirom na to da su naljepnice neophodne prilikom registracije vozila, biće izdavane potvrde koje će zamjenjivati stiker - istakli su u CJB Bijeljina.

U IDDEEA su kazali da su zaduženi da prilagode informacioni sistem koji će podržavati unos podataka o potvrdama umjesto o stikerima.

- Očekujemo da Ministarstvo komunikacija i transporta BiH odredi precizan datum kada će se preći na sistem izdavanja potvrda - kazali su u ovoj agenciji i dodali da su CJB Banjaluka juče dostavili 400 stikera.

Potvrda koja će zamijeniti naljepnice biće besplatna.

Ministarstvo

Pomoćnik ministra komunikacija i transporta BiH Zoran Andrić rekao je da su ispunili obavezu i 31. decembra 2015. godine dostavili instrukciju svim ministarstvima unutrašnjih poslova.

- Tamo stoji da stikere, po nestanku, zamijene potvrdom koju putem informacionog sistema treba da napravi IDDEEA. Mi smo nastojali da građani ne osjete nedostatak stikera i zaista ne znam zašto je došlo do dugih čekanja - kazao je Andrić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )