FOTO: null

Poledice jutros ima na istoku Republike Srpske, kao i na dionicama u nižim predjelima, naročito na sjenovitim dijelovima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Preko planinskih prevoja i u višim predj

Ekipe putnih službi vrše posipanje kolovoza, ali niska temperatura vazduha usporava djelovanje posipnog materijala. Pojačan oprez vozačima se savjetuje i zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na putevima gdje se izvode sanacioni radovi izmijenjen je režim vožnje, pa saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Na dionici magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka produžena je izmjena režima saobraćaja do 30. juna, a podrazumijeva povremene obustave saobraćaja. Izmjena režima saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, u mjestu Lišnja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu prema Bijeljini, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i na dionici Brčko - Lončari, u naselju Gorice.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, moguće je odvijanje saobraćaja za vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona. Iz AMS napominju da na mjestu velikog klizišta u dužini od 20 metara, ukupna širina puta iznosi tri metra i mjesto je obilježeno adekvatnom vertikalom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog sanacije klizišta i rehabilitacije kolovoza na regionalnom putu Vijaka dva - Razboj vozila saobraćaju jednom trakom.

Preko mosta u mjestu Dragalovci, na putu između Prnjavora i Stanara, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje - Berkovići, na dionici Vojne - Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor - Doboj.

Naizmjenično, jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putnim pravcima Ukrina - Vijaka, u Vijačanima, te putu Karanovac - Mitrovići.

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" Zvornik.

Na magistralnom putu Sarajevo tranzit u Federaciji BiH zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse. Za vrijeme obustave, saobraćaj ovih vozila preusmjeren je kroz grad.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )