FOTO: null

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po suvim kolovozima, a zbog niske temperature, vozači se upozoravaju na poledicu, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na prilazu tunelima i preko mostova i nadvožnjaka.

U Federaciji BiH na putevima na području Livna, Kupresa i Tomislavgrada, vozači se upozoravaju na jake udare vjetra. 

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. 

Na magistralnom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš i dionica Kotor Varoš-Obodnik, režim saobraćaja biće izmijenjen zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže, a radovi će trajati do kraja mjeseca. 

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac i na regionalnom Čelinac-Jošavka-Prnjavor do kraja decembra biće izmijenjen režim saobraćaja zbog izgradnje kablovske infrastrukture duž pruge Doboj-Banjaluka. 

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac". 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka 2-Razboj, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila. 

Tokom trajanja obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. Planirano je da radovi traju do 31. decembra. 

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. Radovi će trajati do 30. oktobra 2017. godine. 

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice. Predviđeno je da radovi traju do 25. januara. 

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja. Predviđeno je da radovi traju do 26. juna 2017. godine. 

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Sapna-Karakaj-Zvornik, u mjestu Zaseok, do 15. decembra dolaziće do povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propušatanja. 

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže, izmijenjen je režim saobraćanja, a radovi će trajati do 31. decembra. 

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjeno je saobraćanje za sva vozila teža od 16 tona. 

U FBiH obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije na dionicama čija je sanacija u toku, i to na magistralnim putevima Žepče-Nemila, Prozor-Jablanica i Tuzla-Priboj. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, iz AMS upozoravaju vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )