FOTO: InfoBijeljina

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske pozvalo je vozače da danas budu posebno oprezni prilikom vožnje u blizini škola i vrtića jer počinje drugo polugodište.

Iz Odjeljenja MUP-a Srpske za odnose sa javnošću saopšteno je da posebnu pažnju treba voditi pri zaustavljanju i parkiranju vozila u zonama škola i vrtića, jer parkiranje na mjestima koja za to nisu predviđena može onemogućiti kretanje pješaka i natjerati ih da se kreću po kolovozu. 

"Savjetujemo i roditelje da djecu, naročito nižih razreda, upoznaju o saobraćajnim pravilima. Roditelji treba da upozore djecu da ne pretrčavaju kolovoz, da hodaju pažljivo u koloni jedno iza drugog, pogotovo na mjestima gdje nema trotoara, da koriste obilježene pješačke prelaze, a ukoliko ih nema da koriste najkraći put, te da ga prelaze samo kada u blizini nema vozila", navedeno je u saopštenju. 

Iz MUP-a su apelovali da vozači brzinu prilagode uslovima i stanju na putevima, koji će biti otežani zbog najavljenog pogoršanja vremenskih prilika za sljedeću sedmicu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )