FOTO: InfoBijeljina

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno mokrim kolovozima, na dionicama koje prolaze kroz usjeke povećana je opasnost od odrona, a u kotlinama ima i magle.

 
Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju opreznu vožnju i obavezno posjedovanje zimske opreme.
 
Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog radova na magistralnom putu Rača - Bijeljina u rejonu Balatuna saobraća se usporeno, jednom trakom.
 
Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.
 
Zbog bušačko-minerskih radova, privremeno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova dva puta po pet do sedam minuta.
 
Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj.
 
Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice i na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.
 
Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.
 
Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.
 
Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.
 
Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj - Modriča, u mjestu Kostajnica do 29. marta.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ - Čajniče - granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.
 
Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.
 
U FBiH zbog magle je smanjena vidljivost na putevima Priluka - Glamoč - Mlinište i Vrtoče - Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar.
 
U toku su radovi na ulazu u Neum, na putu Stolac - Neum, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.
 
Na dionici Ključ - Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.
 
U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude - Vitina, Čevljanovići - Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
 
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )