FOTO: null

Da u slučaju saobraćajne nesreće bude bar malo sreće-pobrinule su se tri osiguravajuće kuće u Srpskoj.

“Drina osiguranje”, “Brčko gas” i “Nešković osiguranje” potpisali su prvi sporazum o autoodgovornosti u Srpskoj. Njime će osiguranici pri rješavanju odštetnih zahtjeva moći brže da dođu do svog novca.

“Zakon iz oblasti obaveznih osiguranja u saobraćaju nam dozvoljava da potpišemo multilateralni sporazum kojim se obavezuju da svojim osiguranicima mogu direktno obrađivati i isplaćivati odštetne zahtjeve, a da se mi međusobno možemo regresirati”, kaže Milomir Durmić, direktor “Drina osiguranja” Milići.

To u praksi znači da će vozači od sada moći da se obraćaju isključivo svom osiguraniku koji će im namiriti štetu. Do sada su naknadu morali da traže od osiguravajuće kuće u kojoj se osigurao vozač koji je prouzrokovao štetu. Osim što će poslovati sa već poznatim osiguranikom, vozači bi mogli da dođu do svog novca i mnogo brže od zakonskim mjesec dana.

“Naši osiguranici će u budućnosti imati jedan servis i sva prava koja crpe iz ugovora o osiguranju, moći će da ostvare u svom društvu”, rekao je Milenko Mišanović,direktor “Nešković (10)osiguranja” Bijeljina .

“Da bi smanjili proceduru i ubrzali isplatu štete posebno kod materijalnih šteta kada je građanima bitno da njihovo vozilo bude što prije popravljeno i stavljeno u funkciju mi smo se opredijelili na ovaj sporazum”, izjavio je Cvijetin Sofić,

direktor “Brčko gas osiguranja” Brčko.

Iz tri osiguravajuće kuće jednoglasno poručuju da su u jeku loših vijesti u oblasti osiguranja, građanima htjeli da ponude i jednu dobru. U narednom periodu sporazum bi trebalo da potpišu i druge osiguravajuće kuće, a osnovi uslov je da posluju pozitivno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )