FOTO: null

Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske apelovao je - povodom jučerašnjih saobraćajnih nesreća u kojima su poginula tri lica, a više njih povrijeđeno - da vozači povećaju pažnju u saobraćaju i prilagode brzinu kretanja vozila uslovima na putu, a posebnu p

U saopštenju iz AMS napominje se da su i dalje otežani zimski uslovi vožnje po mokrim i klizavim kolovozima, i da sva vozila koja saobraćaju na putevima Republike Srpske i FBiH moraju posjedovati obaveznu zimsku opremu definisanu zakonom. 

Iz AMS podsjećaju da je juče u Rogatici teško povrijeđen desetogodišnjak, i to na dan početka velike preventivne kampanje namijenjene pješacima "Učinimo starost bezbjednom", što govori o činjenici koliko je važno neprestano podsjećati i upozoravati stanovnike na opasnosti koje u vrebaju u saobraćaju. 

U saopštenju se navodi da se većina saobraćajnih nezgoda sa pješacima dogodila između 16.00 i 18.00 časova, te 20.00 i 22.00 časa, van naselja na otvorenom i neosvijetljenom dijelu puta. 

Iz AMS ističu da je neophodno uticati na promjenu stavova kod pješaka o načinu kretanja kolovozom noću, kao i o upotrebi svjetloodbojnih prsluka ili drugih sredstava za osvjetljavanje pješaka. 

Potrebno je da vozači budu oprezniji u naselju, van naselja i u zonama škola, kao i na drugim mjestima gdje se mogu očekivati pješaci. 

Posebnu pažnju, kako ističu iz AMS Srpske, treba posvetiti licima kojima su zbog starosti smanjene sposobnosti pokretljivost i brzina reagovanja. 

Iz AMS Republike Srpske podsjećaju na kampanju pod nazivom "Učinimo starost bezbjednom", koja će trajati do 8. marta i koju zajedno provode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Srpske sa 49 auto-moto društava i lokalne zajednice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )