FOTO: InfoBijeljina

Putni pravci u Republici Srpskoj i Federaciji BiH su prohodni, a zbog niske temperature tokom noći iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske vozače upozoravaju na poledicu, posebno u višim planinskim predjelima, preko prevoja, nadvožnjaka, mostova i na prilazima tunelima.

Iz AMS navode da ponegdje u kotlinama ima magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
 
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.
 
Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci.
 
Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča 1 - Vukosavlje /Jakeš/ - Podnovlje - Šešlije - Johovac - Rudanka - Doboj-granica Republika Srpska/FBiH /Karuše/.
 
Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnog puta M-17, dionica Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, izmijenjen je režim saobraćaja. Planirano je da radovi traju do 1. jula.
 
Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Tedin Han-granica Republika Srpska /FBiH /Križ/ izmijenjen je režim saobraćaja.
 
Na dijelu regionalnog puta Ugljevik–Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.
 
Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice-Laktaši saobraćaj se preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše. Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja /osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova/. Sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto-put.
 
Iz AMS preporučuju vozačima koji putuju kroz Laktaše da koriste autoput "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.
 
Zbog radova u tunelu Brčigovo, na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača izmijenjen je režim saobraćaja pa se vozači mole da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
 
Na dionicima puta MEL Stanić Rijeka-Doboj-MEL Karuše kretaće se prevoz vangabaritnog tereta. Vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
 
Zbog izgradnje Male hidroelektrane izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu na dionici Kotor Varoš-Obodnik.
 
U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju od maksimalno pet minuta.
 
Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraća se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.
 
Saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona zabranjen je na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn.
 
Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.
 
U Federaciji BiH, vozačima se skreće pažnja, osim na poledicu, na mjestimično jak vjetar u zapadnim i jugozapadnim krajevima.
 
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.
 
Saobraćaj je, zbog radova, obustavljen u tunelu Jasen /Prozor-Jablanica/. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila nosivosti veće od 7,5 tona /sa izuzetkom autobusa/ usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
 
Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.
 
Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.
 
Na prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.
 
Državljani BiH koji putuju tranzitom kroz Hrvatsku, za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test na virus korona ne stariji od 48 časova. Isto važi i za državljane Srbije koji koriste tranzit kroz Hrvatsku - moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 časova za ulazak u BIH.
 
BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan PCR test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )