FOTO: InfoBijeljina.com

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozoravaju i na moguće odrone na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta, na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han – granica Republike Srpske(FBiH – Križ) izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji mini hidroelektrane izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik.
 
Zbog izvođenja radova u tunelima “Čemerno” na putu Brod na Drini dva – Vrba, “Čeljigovići”, na putu Lapišnica – LJubogošta i “Stambolčić” na putu Pale -Podgrab, izmijenjen je režim saobraćaja.
 
Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna siginalizacija na dionici magistralnog puta Derventa – Derventa (Žirovina), u dužini od 1,55 kilometara.
 
U toku su radovi na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Gornja Vijaka jedan, zbog čega su na snazi izmjene u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
 
Zbog radova u tunelu “Ugar” na dionici magistralnog puta Crna Rijeka – granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju tog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na autoputu “9. januar”.
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Jezero – Šipovo, saobraćaj će biti povremeno obustavljan u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.
 
Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju dionica magistralnih puteva Doboj – Doboj (Poljice) i Rudanka – Doboj.
 
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
 
Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica – Gradiška, na dionici Mrakovica – Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac – Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
 
Zbog radova na raskrsnici dionice magistralnog puta Ivanjska – Šargovac i lokalnog puta Zalužani – Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Vozačima iz AMS savjetuju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji) u vremenu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Na regionalnom putu Čajniče – Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom trakom.
 
Na dionici regionalnog puta Stari Majdan – Lamovita, zbog radova, najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.
 
Na dionicama puteva međuentitetska linija FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka – Doboj – Derventa – granični prelaz Brod i Prijedor – granični prelaz Gradina kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
 
Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva- Šargovac u mjestu Trn.
 
U toku je republička kampanja “Lako je brzinu smanjiti”, s ciljem smanjenja broja vozača koji ne poštuju ograničenje brzine na putevima u Republici Srpskoj.
 
Na području FBiH, zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.U toku su radovi u tunelu “Crnaja” na putu Konjic – Jablanica, zbog čega se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu “Čaklovići”, saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.
 
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik – Orašje i Stolac – Hutovo.
 
Zbog Kurban-bajrama danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.
 
Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 20 do 30 minuta.
 
Granični prelazi Gabela – Gabela Polje jedan, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano i Duži -Imotica otvoreni su kao međunarodni granični prelazi.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )