FOTO: InfoBijeljina

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično suvim kolovozima, uz smanjenu vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz Saveza ističu da je posebna pažnja, zbog učestalih odrona kamenja i zemlje, neophodna na dionici Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje je putnički saobraćaj otežan, a za teretna vozila obustavljen.
 
Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok je na dijelu puta Ugljevik–Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, pa se svima učesnicima u saobraćaju preporučuje da za kretanje koriste alternativne pravce.
 
Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, a prolazak vozila je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.
 
U Laktašima je na magistralnom putu prema Klašnicama u toku izgradnja kružne raskrsnice, zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz ovo mjesto, ali je zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar na snazi zabrana teretnog saobraćaja /osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova/.
 
“Sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto-put. Iz pravca Gradiške: petlja Aleksandrovac; iz pravca Banjaluke vozila kod hotela `Ćubić` se preusmjeravaju na auto-put; iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši”, navedeno je u saopštenju.
 
Auto-moto savez Srpske preporučuje vozačima, koji putuju ili trebaju da putuju kroz Laktaše, da koriste auto-put “Deveti januar” i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine, koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.
 
Zbog izvođenja radova u tunelu Brčigovo na magistralnom putu, dionica Sastavci-Ustiprača, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, zbog čega vozači treba da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
 
Na dionicima puta Stanić Rijeka-Doboj-granični prelaz Brod i Ledenice-Crkvine-Doboj-Karuše kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa iz Saveza vozačima skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
 
U toku su radovi i na izgradnji MHE, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu, dionici Kotor Varoš-Obodnik.
 
Na regionalnom putu, na dionici Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina, u toku su radovi na rekonstrukciji puta i mosta, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.
 
Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu na dionici Ukrina-Gornja Vijaka, kao i na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike.
 
“Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom”, naveli su iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
 
U FBiH su u toku radovi u tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim časovima, od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj na ovoj dionici obustavlja.
 
Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen, na putu Prozor-Jablanica, te putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
 
Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo i Kaonik-Gromiljak, navedeno je u saopštenju.
 
Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, a iz Auto-moto saveza podsjećaju da je na prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć prelazak granice u periodu od 7.00 do 19.00 časova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )