FOTO: srpskainfo.com

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 27. maja iza ponoći, spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na lokalitetu Pilica na području opštine Zvornik.

Prilikom zaustavljanja vozila Subaru, njemačkih tablica, u kojem su se nalazili ilegalni migranti, vozač i migranti su izašli iz vozila i udaljili se u pravcu naselja Pilica, gdje su ih stigli policijski službenici ove jedinice i pripadnici specijalnog tima GPBiH angažovani na sprečavanju ilegalnih migracija na ovom području.

Pet ilegalnih migranata je privedeno u službene prostorije JGP Zvornik radi davanja izjava u svojstvu svjedoka. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač, državljanin državljanin, koji je uspio pobjeći, i za njim se intenzivno traga.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio daljnje poduzimanje mjera i radnji u vezi sa navedenim krijumčarenjem. Pripadnici Granične policije BiH nastavljaju raditi na ovom slučaju, prenosi Klix.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )