FOTO: undefined

GRIFEN – Vozač iz Bosne i Hercegovine učestvovao je danas u teškoj nesreći do koje je došlo negdje oko podneva na austrijskom putu A2, a u kojoj jedna osoba izgubila život.

Kako prenose austrijski mediji, sve se desilo nedaleko od Grifena, kada je vozaču iz BiH, koji je vozio kamion slovenačkih tablica, eksplodirala lijeva prednja guma. Usljed toga, vozač je izgubio kontrolu nad kamionom, prešao u drugu traku i sudario se sa automobilom koji ga je u tom momentu obilazio.

Automobil je završio između kamiona i betonske zaštitne ograde. Usljed udara i trenja, i prikolica kamiona i automobil su se zapalili. Vozač automobila (65) i njegova supruga (60) su uspjeli da se izvuku iz automobila, ali nije bilo spasa zaa 90-godišnju punicu vozača, koja je sjedila na zadnjem sjedištu. Ona je na licu mjesta ostala mrtva.

Vozač iz BiH je prošao sa lakšim povredama, a vozač automobila i njegova supruga su hitno helikopterom prebači u bolnice u Gracu i Klagenfurtu.

Inače, o tome kakva je bila vatrena stihija najbolje govori podatak da je poćar gasilo 50 vatrogasaca iz tri vatrogasna društva. Javni tužilac iz Klagenfurta je dao nalog vještaku da započne sa vještačenjem kamiona i automobila kako bi se došlo do uzroka ove teške nesreće.

Ova dionica puta bila je zatvorena sve do večeras kada je ponovo puštena u saobraćaj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )