FOTO: Alo.rs

Osam osoba, od kojih jedno dijete, povrijeđeno je danas kada je kod Praga voz udario u kamion preševske kompanije "Vijator".

Češke spasilačke službe su saopštile da su svi zbrinuti u praškoj bolnici i da je riječ o lakšim povredama.

Kako prenosi RTS, kamion se nalazio između dvije spuštene rampe i stajao je na pruzi između četiri i pet minuta, ispričao je jedan od očevidaca.

Drugi svjedok nesreće ispričao je, medijim, da je kamion stupio na pružni prelaz dok su rampe bile podignute, ali je svjetlosna signalizacija koja najavljuje dolazak voza radila, a da su zatim rampe ponovo spuštene kako bi drugi voz prošao, zarobivši kamion na pruzi.

"Prema informacijama koje imamo, vozač kamiona nije poštovao svjetlosnu signalizaciju i zvučne signale", rekla je portparol policije Eva Kropačova.

Češki mediji prenose da je vozač podvrgnut alko-testiranju i da je nalaz negativan.

Prema nezvaničnim informacijama koje je RTS dobio u kompaniji "Vijator", vozač kamiona nije povrijeđen, a kompanija još nije uspjela da stupi u kontakt sa njim.

Portparolka hitnih službi u Pragu Jana Poštova navodi, međutim, da su među osmoro povrijeđenih i vozač kamiona i mašinovođa.

Svi su zbrinuti u praškoj bolnici i riječ je o lakšim povredama.

U akciji spasavanja je, pored ekipa hitne pomoći, učestvovao i helikopter.

Na kamionu je bila oznaka "L", kojom se označavaju vozila za obuku, ali nije poznato zašto je to vozilo bilo tako obilježeno.

Češki mediji prenose da je kamion je prevozio alat.

Procijenjena šteta je oko 800.000 evra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )