FOTO: null

BIJELJINA - Sedamnaestogodišnja Angelina Filipović, koordinator lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca BiH, dobitnica je nagrade grada Bijeljina za volontera godine.

Povodom 5. decembra - Međunarodnog dana volontera, predstavnici Gradske uprave Bijeljina uručili su priznanja i zahvalnice grada za izuzetan doprinos lokalnoj zajednici u oblasti volontiranja i Jeleni Vukčić Lukić iz Streljačkog kluba RVI "Orao", članici Humanitarnog udruženja žena "Arta" Ivani Stevanović i Branki Stanojlović koju je predložila Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

Filipovićeva, koja pohađa treći razred Gimnazije "Filip Višnjić", istakla se radom u projektima neformalnog obrazovanja i volontiranjem u nekoliko nevladinih organizacija na području Bijeljine i šire.

Ona je novinarima izjavila da se dvije i po godine bavi neformalnim obrazovanjem pri nevladinim organizacijama pomažući mališanima da bolje savladaju ono što uče u školi.

"Osim toga, posredstvom Asocijacije srednjoškolaca BiH uspjela sam da učestvujem u `Dijalogu za budućnost` koji je organizovao UN, a izdvojila bih projekat `Apdejt ju` koji sam organizovala i okupila mlade sa sjeveroistoka BiH kako bismo razgovarali o medijima i njihovom uticaju na srednjoškolce. Bavila sam se pravima djece i mnogim drugim pitanjima", rekla je Filipovićeva.

Predsjedavajuća Aktivu mladih osoba sa invaliditetom Koalicije lica sa invaliditetom "Kolosi" iz Bijeljine Ivana Stevanović kaže da joj je drago što je dobila priznanje i što je Gradska uprava Bijeljina prepoznala značaj volontiranja za izgradnju zdrave demokratske zajednice.

"Dugo se bavim humanitarnim radom, članica sam Udruženja žena `Arta` i Koalicije `Kolosi`. Vodila sam psihološke radionice za djecu i mlade sa posebnim potrebama, a konstantno radim na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom u našoj lokalnoj zajednici. Smatram da možemo mnogo da učinimo volontiranjem i da svako treba da doprinese svom okruženju na ovaj način", istakla je Stevanovićeva.

Šef gradskog Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu LJubica Mlađenović naglasila je da grad dodjeljuje priznanja volonterima devetu godinu zaredom.

"Ovo je lijep način da obilježimo 5. decembar - Međunarodni dan volontera i zanimljivo je da ove godine imamo samo dobitnice priznanja. Bijeljina može da se pohvali postojanjem Lokalnog volonterskog centra koji ima oko 200 prijavljenih članova, a danas smo pozvali osnovce i djecu iz obdaništa kako bismo gradili kult volontera. Apelujemo da im roditelji objasne da volontiranje nije besplatan rad, nego rad u korist društvene zajednice", rekla je Mlađenovićeva novinarima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )