FOTO: null

Političke igre i nadmudrivanja oko kadrovskih rješenja u javnim preduzećima širom Srpske dostigla su tačku usijanja!

Najveća bitka vodi se oko "namještenja" u Rudniku i termoelektrani Ugljevik, elektroenergetskom gigantu Republike Srpske koji je po koalicionom sporazumu SNSD, SP i DNS pripao stranci Marka Pavića.

Međutim, kako Istina nezvanično saznaje, u igru za prevlast u RiTE Ugljevik „neočekivano“ je ušao Vojin Mitrović koji, izgleda, ima plan da sa svojim ljudima gazduje u tom velikom preduzeću. Naime, Istina saznaje da Mitrović na mjesto jednog od tri izvršna direktora pokušava da „ubaci“ sebi odanog inženjera koji duži niz godina radi u Mitrovićevoj privatnoj firmi, i to je postavio kao uslov Miloradu Dodiku za odanost u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

S druge strane, „tapiju“ na poziciju generalnog direktora stavio je poslanik DNS-a iz Bijeljine Milan Dakić koji je, prema svim raspoloživim informacijama više odan Mitroviću nego svojoj stranci. Kako saznaje magazin, Dakićev glavni kandidat za tu funkciju je Željko Malešević, čovjek koji je kao čovjek Gavrila Bobara doveo do urušavanja nekada moćno bijeljinsko preduzeće „Elvako“.

Iako je kao kandidat DNS-a iz Bijeljine za funkciju direktora RiTE Ugljevik prvobitno pominjan relativno nepoznati Mile Stevanović, on je izgleda bio samo „probni balon“ za javnost, dok je Malešević „prvi pik“ ekipe okupljene oko Vojina Mitrovića koja, po svemu sudeći, jedinstveno djeluje u Skupštini Srpske.

U taj Mitrovićev scenario uklapaju se i preostala dva mjesta izvršnih direktora. Jedno bi trebalo da pripadne radikalima Dragana Đurđevića koji su u koaliciji sa DNS dobili jedno poslaničko mjesto u skupštini Srpske, dok se na još jedno direktorsko mjesto „gura“ Milijan Jovanović, i to kao kandidat Socijalističe partije.

Zanimljivo je da je Jovanović već bio na poziciji izvršnog direktora u RiTE Ugljevik kao član SNSD. U međuvremenu je prešao u socijaliste i tako pokušava da se domogne „fotelje“. Kako saznaju, i on je u kontaktu sa Vojinom Mitrovićem, pa se tako u potpunosti zaokružuje Mitrovićev plan da gazuduje sa jednim od najvećih javnih preduzeća u Srpskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )