FOTO: InfoBijeljina

Vojin Mitrović iz SNSD-a prema dosada saopštenim rezultatima Centralne izborne komisije BiH dobio je povjerenje više od 21.000 birača i trenutno je kandidat sa ubjedljivo najvećim brojem pojedinačnih glasova na području Semberije.

Dva dana poslije Opštih izbora u BiH prema preliminarnim, nezvaničnim i nepotpunim podacima koje objavljuje Centralna izborna komsija BiH i izborni štabovi stranaka, već se nazire ko bi mogao u poslaničke klupe sa područja Semberije i na republičkom i na nivou BiH.

Portal InfoBijeljina svaku kombinatoriku ostavlja za zvanične rezultate i stranačke dogovore, baveći se ovoga puta pojedinačnim brojem glasova koje su kandidati na obje poslaničke liste osvojili u Semberiji.

Ubjedljivi rekorder je Vojin Mitrović iz SNSD, koji je bio nosilac liste te stranke za Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici dva i prema dosada objavljenim rezultatima osvojio je više od 21.000 glasova.

Mitrović je tokom predizborne kampanje govoreći o svom djelovanju na nivou BiH isticao da će se zalagati za usvajanje i poštovanje zakona koji će doprinjeti razvoju Republike Srpske, Federacije BiH, i BiH u cjelini, ali ne na štetu interesa Republike Srpske. Upozoravao je da je ono što je radio Saveza za promjene neprihvatljivo, jer su kako je govorio radili na tome da izoluju Republiku Srpsku, da je blokiraju i dovedu do bankrotstva, što nisu uspjeli zahvaljujući prije svega premijerki Željki Cvijanović koja je zajedno s Vladom uspjela da prevaziđe sve te probleme.

Na tribinama je na području Izborne jedinice šest isticao da će se posebno zalagati da zaštitu poljoprivrednih proizvođača, odnosno da će se boriti da prozvođači i njihovi proizvodi budu na pravi način zaštićeni od konkurenata iz zemalja okruženja i Evropske unije.

Da li je baš neka od ovih poruka ostavila jak utisak na birače ili to što godinama na razlilčite načine pomaže svoje Semberce sada je manje važno od činjenice da će Mitrović biti u prilici da ih zastupa u naredne četiri godine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )