FOTO: null

Vojin Mitrović, novoizabrani poslanik NDP-a, napustio je ovu stranku i delovaće kao nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Prema saznanjima Pressa, Mitrović je svoju odluku saopštio i predsedniku NDP-a Draganu Čaviću s kojim je razgovarao pre jučerašnje Čavićeve konferencije za novinare. Mitrović je posle izlaska iz prostorija NDP-a izbegao novinarske ekipe, ali Press pouzdano saznaje da je Mitrović podneo ostavku na članstvu u Čavićevoj partiji.

Prema tvrdnjama odlično obaveštenog izvora Pressa, Mitrović se posle napuštanja NDP-a nije priklonio starom jatu i nije se vratio u SNSD, a u ovom momentu otvorene su sve opcije, kada je reč o njegovoj političkoj budućnosti.

Naš sagovornik tvrdi da je Mitrović napustio NDP zato što je nezadovoljan sarajevskim sporazumom Saveza za promene sa SDA i DF-om. Kada je reč o mogućnosti da se Mitrović vrati u matičnu partiju - SNSD, u kojoj je do pre nekoliko godina bio visoki funkcioner, izvor Pressa tvrdi da su prepreka za takav rasplet teške reči, izgovorene u poslednjoj kampanji.

- Vojin Mitrović je bio na čelu bijeljinskog odbora SNSD-a u periodu kada je ta stranka u Semberiji beležila najbolje izborne rezultate. Posle njegovog sklanjanja u stranu, SNSD u Bijeljini doživljavao je žestoke poraze od SDS-a. On je tokom ovogodišnjih poplava žestoko kritikovao aktuelnu vlast i lidera SNSD-a Milorada Dodika, ali pošto se u politici "nikad ne sme reći nikad", nije isključeno da će Mitrović da se vrati u staro jato - smatra naš sagovornik.

 

Obe strane ćute

Vojin Mitrović juče nije odgovarao na pozive Pressa, ali svojevrstan dokaz da su tvrdnje našeg sagovornika tačne dao je portparol NDP-a Marinko Učur.

- Ovo mi zvuči poznato: Vojin Mitrović sa NDP-ovim glasovima delovaće kao "nezavisni poslanik" - napisao je Učur na svom Tviter nalogu.

Predsednik NDP-a Dragan Čavić nije želeo da komentariše tvrdnje da je Mitrović podneo ostavku na članstvu u njegovoj stranci, kao ni navode da je Mitrović svoj poslanički mandat ponudio Miloradu Dodiku i SNSD-u.

- Tačno je da kod njega postoje određene dileme, a u spekulacije ne bih hteo da ulazim - rekao je Čavić, dodajući da za sve ostalo "treba pitati Mitrovića".

Osim toga, Čavić je rekao da je podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica za koja se sumnja da su primila ili uzela mito u slučaju navodne kupovine narodnih poslanika. Prijavu je, kako je rekao, podneo glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, direktoru Policije RS Gojku Vasiću, te odgovornim u Agenciji za istrage i zaštitu BiH.

|Darko Momić|

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )