FOTO: null

Odjeljenje za prostorno uređenje grada Banjaluka izrazilo je načelnu saglasnost za preispitivanje važećih planskih riješenja u slučaju „Inicijativa Oktan promet d.o.o. Bijeljina za izmjenom regulacionog plana". Takva načelna saglasnost poslata je u Skupšt

U obrazloženju se navodi da je inicijativa preduzeća „Oktan promet" d.o.o. Bijeljina iz avgusta prošle godine za izmjenu dijela regulacionog plana za prostor Regionalnog centra prihvaćena, prenosi BN TV  .

Navodi se da je saglasnost dao gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, a i JP Putevi Republike Srpske. Odjeljenje za prostorno uređenje sa potpisima načelnika Odjeljenja i gradonačelnika predlaže da se Skupština Grada Banjaluka izjasni o podnesenoj inicijativi.

Naredna sjednica gradske skupštine je 23 jula. Inicijativa "Oktan prometa" odnosno vlasnika ovog preduzeća Vojina Mitrovića prema svemu sudeći dobiće podršku banjalučkog parlamenta jer gradonačelnik i lokalni SNSD još uvijek imaju, doduše vrlo nestabilnu, skupštinsku većinu u gradu.

U čitavoj priči riječ je o pet dunuma gradskog građevinskog zemljišta koje se nalazi pored brze ceste Banjaluka- Klašnice.

Vojin Mitrović odnosno "Oktan promet" Bijeljina je zemljište kupio 23.04.2010. godine od Perice Repajića iz Laktaša i plaćeno je nešto preko milion maraka. Ta parcela dio je afere Poljoprivredna škola i predmet je tužbe Grada Banjaluka.

Nakon tužbe grada "Oktan promet" je sklopio predugovor o prodaji zemljišta "Nis petrolu" i u tom predugovoru precizirano je da na zemljištu mora biti dozvoljena gradnja pumpe.

Odjeljenje za prostorno uređenje dalo je saglasnost i na dopunu inicijative "Oktan prometa" iz aprila ove godine u kojoj se traži dozvola gradnje Hotela i autopraone. Prvobitni zahtjevi "Oktan prometa" iz 2012. godine nisu bili prihvaćeni.

Na prethodnim opštim izborima Vojin Mitrović vlasnik "Oktan prometa" bio je kandidat NDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini. Nakon izbora vratio se u SNSD.

Gradska opozicija je u više navrata insistirala da se ne može mijenjati Regulacioni plan na parceli na kojoj nisu riješeni imovinski odnosi i na kojoj postoji tužba grada. Traže posebnu sjednicu o kompletnoj priči Poljoprivredna škola.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )