FOTO: InfoBijeljina.com

Bijeljinsko preduzeće ''Vodovod i kanalizacija'' prošlo je put od respektabilne firme, koja je uključena u kapitalni višemilionski projekat kanalizacije, do gubitaša. Gradonačelnik Mićo Mićić, predstavnik državnog kapitala, poručio je da "rukovodstvo preduzeća mora položiti račune".

Odbornici žele saznati koliko je novca Vodovod potrošio posljednjih godina, koliko ga ubire od novopriključenih domaćinstava na mrežu, te da li može vraćati kredit od 12 miliona evra za kanalizacioni sistem ili će tu obavezu ostaviti garantima kredita - Gradu i Republici?

- Dobili smo i informaciju da je bila prinudna naplata nad Republikom Srpskom koja je bila garant kredita kod EBRD-a za projekat kanalizacije - rekao je Aleksandar Đurđević šef kluba SNSD u Skupštini grada Bijeljina.

Nezvanično, za utrošenu električnu energiju Vodovod duguje nekoliko stotina hiljada maraka. Elektro Bijeljina je, zbog usluga koje Vododovod pruža građanima – distribucija pitke vode, izlazila u susret i omogućavala reprogram duga.

- AD Vodovod je bio predmet reprograma i na taj način smo naplaćivali naša potraživanja. Oni su imali dugovanja, imaju ih još uvijek - rekao je Slobodan Đalamić portparol ZDP ElektroBijeljina.

U Vodovodu ističu da potražuju više od oko dva i po miliona maraka godinama unazad, ali priznaju i svoja dugovanja od preko milion maraka.

- Prema dobavljačima je dugovanje 819.000 a prema Poreskoj upravi 500.000 KM - naveo je Stojadin Knežević portparol AD Vodovod i kanalizacija.

Gradonačelnik Bijeljine je najavio smjenu direktora "Vodovoda" ne precizirajući koliki su finansijski minusi u firmi gdje je on predstavnik državnog kapitala. Od gradonačelnika nismo dobili odgovor može li Vodovod vraćati kredit za kanalizaciju ili će to činiti garanti kredita, čime bi mogao da bude ugrožen lokalni budžet?

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )