FOTO: RTVBN

Vodostaji Save i Drine u Semberiji u manjem su porastu, dok su svi manji vodotoci u granicama normale nakon dva dana bez padavina, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.


Vodostaj Save je u 6.00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je 951 centimetar i u protekla 24 časa porastao je za 13 centimetara, dok je na vodomjernoj stanici Rača posljednja izmjerena visina vodostaja iznosila 581 centimetar, što je porast od 10 centimetara. 

Redovna odbrana od poplava u Semberiji uvodi se kada vodostaj Save u Rači dostigne kotu od 650 centimetara. 

Vodostaj Drine na vodomjernoj stanici Radalj jutros je iznosio 230 centimetara i u protekla 24 časa porastao je za 36 centimetara. 

Redovna odbrana od poplava uvodi se kada vodostaj Drine na području Semberije na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od 450 centimetara. 

Protok Drine u 6.00 časova na Hidroelektrani "Zvornik" iznosio je 671 metar kubni u sekundi. 

Iz gradske Civilne zaštite je najavljeno da, s obzirom na to da su vodostaji Save i Drine znatno ispod kota redovne odbrane od poplava i da imaju trend blagog rasta, nema potrebe za daljim intenzivnim praćenjem, već će samo povremenim.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )