FOTO: null

Javna ustanova ,,Vode Srpske,, povodom Svjetskog dana voda organizovala je akciju podjele edukativnog materijala osnovcima i srednjoškolacima u više gradova Republike Srpske

Cilj ove akcije jeste da se najmlađima skrene pažnja na činjenicu koliko je voda važna za opstanak i razvoj čovječanstva.

Akciju JU "Vode Srpske" podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske a đaci u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Janji, Zvorniku, Trebinju i drugim mjestima na pokolon su dobili sveske i olovke sa motivima Svjetskog dana voda 2016., kao i edukativne brošure o značaju i zaštiti voda.

Svjetski dan voda - 22. mart, obilježava se svake godine širom svijeta. Ujedinjene nacije time žele da utiču na svijest čovječanstva o značaju zaštite voda i nedostatak vode za piće u mnogim krajevima svijeta.

Tema Svjetskog dana voda 2016. glasi: "Voda i poslovi", čime želi da se naglasi značaj vode u pravcu otvaranja novih radnih mjesta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )