FOTO: undefined

Popularna aplikacija Vocap uvodi nove mogućnosti koje će unaprijediti iskustvo korištenja.

Vocap je uveo mogućnost pridruživanja pozivima putem direktnog linka, a to je opcija Call Links koja će početi stizati do korisnika aplikacije ove sedmice. Moći će joj se pristupiti putem banera koji se nalazi na vrhu taba Calls. Korisnici koji žele isprobati novu opciju moraće preuzeti najnoviju verziju aplikacije.
 
Direktor kompanije Meta, u čijem je vlasništvu Vocap, najavio je novu opciju putem Fejsbuka te je naveo da će korisnici moći dijeliti link za pridruživanje pozivu “jednim dodirom”. Mogućnost dijeljenja linka za poziv s korisnicima čiji je broj ograničen na 32 nagoviještena je u aprilu tokom najave nadolazeće funkcije Vocaop Communities.

Funkcija Call Links će se koristiti za audio i videopozive, a Zakerberg je potvrdio da se trenutno testiraju enkriptovani videopozivi za grupne razgovore do 32 osobe. Riječ je o značajnom povećanju jer je broj učesnika video poziva trenutno ograničen na osam.

Vocap se tako približava konkurentima kao što su Gugl mit, Microsoft Teams ili Zum. Ove aplikacije omogućavaju mnogo veći broj učesnika razgovora, ali dolaze sa restrikcijama poput trajanja poziva za besplatne profile te nisu prvi izbor ljudima koji već koriste Vocap, prenosi Klix.
 
Vocap nije spominjao ograničenje trajanja poziva tako da bi mogao postati jedna od najboljih besplatnih aplikacija za videopozive namijenjene manjim timovima i personalnim mrežama.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )