FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri ili vlažni, na dionicama u planinskim predjelima ponegdje ima zaostalog snijega i poledice, a u kotlinama magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Nakon uklanjanja dijela odrona sa kolovoza, na regionalnom putu Kneževo - Turbe u funkciji je jedna kolovozna traka i saobraćaj se odvija usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. 

Saobraćaj se zbog aktiviranog klizišta odvija jednom kolovoznom trakom na dionici magistralnog puta dionica Karanovac - entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, kao i na magistralnom putu Zvornik - Drinjača, u mjestu Đevanje, zbog izvođenja neophodnih radova. 

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, pa će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. 

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. 

Auto-moto savez Srpske je, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske, te ostalim republičkim institucijama, lokalnim zajednicama i nevladinim organizacijama, pokrenuo veliku preventivnu kampanju pod nazivom "Stop alkoholu na točkovima", koja ima za cilj da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj. 

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova kod vozača, posebno mladih vozača, koji u saobraćaju učestvuju pod uticajem alkohola. 

Cilj je da se prenesu informacije o uticaju alkohola na sposobnosti vozača, efektima alkohola na njihovo ponašanje, greškama koje prave alkoholisani vozači.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )