FOTO: null

Vlasti Republike Srpske danas će sa domaćim poljoprivrednim proizvođačima razgovarati o adaptiranom Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, najavio je predsjednik Republike Milorad Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da će vlasti Srpske dati saglasnost da BiH potpiše adaptirani Sporazum, ali nije precizirao kada. Dodik je naglasio da zvaničnici Srpske vjeruju njemačkom ministru poljoprivrede da će, kako je rekao, u realnom vremenu uspostaviti određene mjere koje će biti korisne za proizvođače u Srpskoj.

Predsjedništvo BiH danas bi trebalo da održi telefonsku sjednicu na kojoj bi pozdravilo odluku vlasti Republike Srpske da podrži adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, najavio je predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović.

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da ima mnogo elemenata za optimizam kada je riječ o budućnosti adaptiranog Sporazuma.

Ivanić je rekao da neće praviti problem u Predsjedništvu ako stav Republike Srpske o ovom pitanju bude pozitivan, ali i da neće glasati za SSP ako stav Srpske bude negativan.

On je dodao da bi za mir i stabilnost u BiH, uz rješavanje pitanja Sporazuma, bilo dobro da budu postignuti i dogovori sa MMF, te o mehanizmu koordinacije.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović pozdravio je odluku predsjednika Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )