FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je sa predsjednikom Demokratskog narodnog saveza Markom Pavićem i predsjednikom Socijalističke partije Petrom Đokićem.

Lider DNS je, nakon sastanka, izjavio da su koalicioni partneri potpuno saglasni sa onim što je do sada urađeno po pitanju mitinga.

"Saglasni smo sa apelom patrijarha Irineja da se razgovorom pokušaju riješiti stvari. Raduje nas i savjet premijera Srbije Aleksandra Vučića. Kada oni nešto kažu, to bi trebalo uteti u obzir", rekao je Pavić.

Pavić je poručio da, ako opozicija odloži svoj protest, i oni će odložiti miting. Umjesto skupova, kaže, više bi volio da u Palati bude održan novi sastanak na kojem bi se rješavali problemi. Predsjednik DNS-a je rekao da koalicija daje punu podršku policiji, da preduzme rigorozne mjere prema onima koji budu kršili red i mir.

Lider socijalista Petar Đokić je izjavio, da su na današnjem sastanku kod predsjednika Milorada Dodika analizirali stanje, organizaciju i pripremu mitinga. I Đokić je naglasio, da u obzir treba uzeti poruke i apel patrijarha srpskog, koji je zatražio od svih u Srpskoj da otkažu proteste i okupljanja.

"Ako opozicija ne otkaže svoj protest, mi pozivamo građane da dođu na miting. Sutra želimo da pošaljemo poruku zrelosti i tako ćemo očuvati autoritet Republike Srpske", rekao je predsjednik SP-a.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da su vladajuće stranke spremne otkazati svoj miting, ukoliko to uradi i opozicija.

"Na njima je sada odluka. Јasno je da vladajuća koalicija ima većinsku podršku građana", rekao je Dodik. Mjere policije biće, kaže, adekvatne kako bi se očuvao red i mir.

"Ne dolazimo ovdje da napravimo nerede. Pozivam građane da podrže našu policiju. Naše poruke su poruke mira i stabilnosti. Na mitingu se očekuje 30 hiljada građana koji će doći da podrže Republiku Srpsku", rekao je predsjednik Dodik. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )