FOTO: null

Vlasnici i ljubitelji pasa u Bijeljini pokrenuli su inicijativu za uređenje parka u kojem bi mogli slobodno da treniraju ili samo uživaju u igri sa svojim ljubimcima.

Jedan od pokretača ove inicijative Dario Ristić rekao je Srni da vlasnici pasa imaju problem u gradu gdje ljubimce mogu da izvedu u šetnju samo pod zaštitom, na povocu i sa brnjicom.

Prema njegovim riječima, za sada je oko 200 ljubitelja pasa u Bijeljini okupljeno na "Facebook" grupi "Čopor" i oni tri do četiri puta sedmično organizuju zajedničke šetnje sa psima kojima je, kako ističe, potrebna sloboda ali i socijalizacija.

- Odlazimo do njiva udaljenih od grada gdje jedino možemo da oslobodimo pse ili da ih uvježbavamo za izložbe, jer u gradu već imamo desetak svjetskih i evropskih šampiona raznih rasa - kaže Ristić.

On očekuje da će gradska vlast i građani Bijeljine podržati plemenitu i društveno korisnu inicijativu za formiranje parka za slobodno kretanje pasa, a kao moguću lokaciju navodi parcelu u vlasništvu gradske Veterinarske stanice na izlazu iz Bijeljine ka Ugljeviku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )