FOTO: srpskainfo

Snijeg se zabijelio jutros na planini Vlašić, a temperatura se spustila ispod nule. Međutim, snijeg u maju nije uobičajana pojava ni na planinama u BiH.

Ove godine zabilježeno je izrazito hladno i kišovito proljeće, s toga snijeg na planinama nije iznenađenje, prenosi Klix.
 
Međutim, jutrošnji snijeg na Vlašiću izazvao je probleme čobanima koji svoja stada izvode na ispašu na obroncima ove planine.
 
U većem dijelu Bosne i Hercegovine posljednjih dana preovladava oblačno i kišovito vrijeme uz izrazito niske temperature za ovaj dio godine, a na Vlašiću jutros je izmjereno minus tri stepena. Osim na Vlašiću, minusi su registrovani i na drugim planinama u BiH.
 
Federalni hidrometerološki zavod za sutra najavljuje poboljšanje vremenskih prilika te porast temperature i sunce, ali još uvijek nema dugotrajnog poboljšanja vremena, s obzirom da nas za vikend ponovo očekuju oblačno vrijeme.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )