FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom osveštao je novoizgrađenu crkvu Svetog apostola i jevanđeliste Marka na groblju u semberskom selu Batković.

Osveštanje hrama obavljeno je tokom vikenda, a prvobitno je bilo planirano za prošlu godinu, kada su velike poplave zadesile cijelu Republiku Srpsku, uključujući i Batković, saopšteno je iz Eparhije. 

Nakon osveštanja hrama, vladika Hrizostom je služio prvu Svetu arhijerejsku liturgiju u ovom hramu. 

U besjedi vladika Hrizostom je podsjetio na značaj svetog hrama za osveštanje čovjeka i naroda. 

Obraćajući se porodici Nikolić, vladika Hrizostom je uputio riječi utjehe i zahvalnosti, a za njihovo bogougodno djelo uručio im je i gramatu ktitora. 

Prema riječima Momčila Nikolića, oca tragično nastradalog Marka, porodica je odlučila da podigne ovaj hram kako bi ostalo i živjelo sjećanje na njihovog sina. 

"Hram podižemo ujedno i u zahvalnost stanovnicima Batkovića koji su ga ispratili dostojanstveno. Našeg Marka sjećaju se njegovi drugovi i dan-danas, osnovali su i moto-klub koji nosi njegovo ime", rekao je Srni Momčilo Nikolić. 

Željeli smo da selo ima ovakav jedan hram, dodao je Nikolić, jer će u njemu moći da se mole i sjećaju svojih upokojenih, a i našeg Marka. 

Marko Nikolić bio je zaljubljenik u motocikle. Imao je 24 godine kada je, vraćajući se sa moto-susreta 2011. godine, poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )