FOTO: null

Njegovo preosveštenstvo episkop-zvorničko-tuzlanski Hrizostom poželio je u besjedni nakon božićne liturgije da se mir i ljubav usele u ljudska srca i svaki dom, u narod srpski.

„Draga braćo i sestre i draga djeco duhovna neka je svima srećan i blagosloven ovaj veliki praznik našega spsenja, praznik rođenja gospoda Isusa Hrista“, čestitao je pravoslavnom vjerujućem narodu vladika Hrizostom .

On je u besjedi, nakon liturgije služene u Sabornom hramu Rođenja presvete Bogorodice, poželio da rođenje Hristovo, praznik spasenja, obasja sve naše domove i , kako je vladika Hrizostom rekao, naša srca, naše duše i naše živote.

„Neka Bogomladenac Hristos bude svjetlost našeg života. U svojim porodicama, u svojim parohijama i u svojim zajednicama proslavite praznik u radosti i veselju , ali prije svega u ljubavi međusobnoj koja će biti božanska ljubav, kakvom nas je on zavolio“, rekao je vladika Hrizostom.

Episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom pozvao je vjerujući pravoslavni narod da žive u međusobnoj ljubavi „kao što je Bog nas zavolio pa sišao i rodio se u vitlejemskoj pećini-tako i mi da ljubimo jedni druge, brat brata, a po tome će nas Gospod prepoznati da smo njegovi učenici“. 

„Neka bude srećan i blagosloven ovaj današnji praznik, veliki dan naše radosti, praznik Hristovog rođenja“, poželio je vladika Hrizostom čestitajući Božić tradicionalnim pozdravom – Mir Božji-Hristos se rodi! 

Na svetoj arhijerejskoj liturgiji služenoj povodom Božića pročitana je poslanica patrijarha srpskog Irineja, a nakon liturgije vjernici su pristupili svetoj tajni pričešća.

Nakon pričešća građani Semberije tradicionalno su se uputili svojim domovima kako bi sa najbližima, uz tradicionalno lomljenje česnice, vino i pečenicu, proslavili najradosniji pravoslavni praznik – Božić.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )