FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije održaće u nedjelju u Bijeljini predavanje o temi "Postojati kao biće slobode".

Predavanje vladike Grigorija dio je velikoposnog ciklusa predavanja koje organizuje Misijski fond eparhije zvorničko-tuzlanske. 

Na vladičanskom tronu hercegovačke eparhije, stare osamsto godina, episkop Grigorije ustoličen je 1999. godine, kao nasljednik jerarha od kojih je prvi Ilarion, a za njim slijede sedamdesetorica velikih crkvenih pastira poput Svetog Danila Humskog, Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, Svetog Petra Zimonjića i drugih, do vladike Atanasija Jevtića. 

Episkop Grigorije aktivno učestvuje u javnim tribinama i kulturnim kretanjima u Republici Srpskoj i Srbiji, a razgovori sa vladikom i njegove besjede i predavanja objavljuju se u različitim novinama, časopisima i knjigama. 

U izdanju eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske 2004. godine izašla je knjiga "Dolazi čas i već je nastao", koja dijelom objedinjuje ovu njegovu pastirsku djelatnost. 

Predavanje vladike Grigorija biće održano 15. marta u 18.00 časova u Centru za kulturu "Semberija". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )