FOTO: null

Učenik Srednje ekonomske škole u Bijeljini Vladan Čalija, od malih nogu, kako kaže, voli glumu, tek kasnije kad je počeo da odrasta uvidio je da dobro imitira glumce kao što su Nikola Simić, Miodrag Petrović Čkalja, Bata Živojinović.

Njegov dar za glumu prepoznali su najprije njegovi roditelji.

Polaskom u školu njegov talenat uočili su najprije učitelji, a kasnije i nastavnici srpskog jezika. Postao je glavni akter u svim školskim pozorišnim predstavama i miljenik publike.

Upornost da uči i saznaje dovela ga je u priliku da se lično upozna sa mnogim ličnostima našeg glumišta poput Mislosava Lukića, Ružice Sokić, Mire Banjac i dr.. 

Često odlazi na predstave Ateljea 212 u Beograd gdje mu je druženje sa glumcima koji prepoznaju njegov talenat i daju podršku od neprocjenjivog značaja.

Ja sam stalno bio publika u pozorištu. Znao sam da je to pravo mjesto za mene kako bih pobjegao u neki drugi svijet u kome bi to sve bilo moguće.To je gluma, glavna uloga u mom životu i moj životn san, kaže Vladan.

Vladan još zrelo tvrdi da je gluma njegova unutrašnja potreba,ali shvata da za uspjeh nije dovoljan samo talenat, već da treba dosta rada, vremena i odricanja. Vladanu nije teško da pored brojnih školskih obaveza satima uči tekstove za predstave u kojima glumi, jer kako on kaže, najveća nagrada za jednog glumca je aplauz zadovoljne publike. Na Festivalu predstava dobio je diplomu za najbolju mušku ulogu.

Njegov najveći uzor  je glumica Ružica Sokić, sa čijim je suprugom Vladan u stalnom kontaktu i nakon njene smrti. Rado, kako kaže prima savjete od starijih glumaca, jer od njih se najbrže uči kako krenuti  sigurnim glumačkim stopama.

Pored interesovanja za glumu Vladan ima još jednu ljubav – pisanje. Pokušao je spojiti ove dvije ljubavi, ljubav prema glumi i  književnosti. Tako je nastala njegova prva knjiga “U ovom svijetu čuda”, a koja je posvećena, kako on kaže,  sjenama lika Ružice Sokić koja ga je, na neki način uvela u svijet glume i mašte.

Uz obećanje da će kada ostvari svoj dječački san i zaigra prvu ulogu na „daskama koje život znače“ svoj prvi intervju dati baš nama, ekipa portala InfoBijeljina oprostila se od ovog neobičnog mladića vedrog osmijeha i velikih glumačkih ambicija.

Pripremila: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )