FOTO: null

Vlada Republike Srpske danas je upoznata o pismu namjere kompanije “Konstrakšn korporejšn ЈSC” iz Vijetnama za kupovinu Fabrike šećera Bijeljina u stečaju.

Pismo namjere uslijedilo je nakon sastanka koji je sa predstavnicima vijetnamske kompanije održan u martu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, na kojem je izraženo interesovanje za kupovinu Fabrike. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je o pismu namjere vijetnamske kompanije upoznalo Okružni privredni sud u Bijeljini, koji vodi stečajni postupak u Fabrici šećera Bijeljina, kao i predstavnike povjerilaca.

Vlada se upoznala i sa napretkom u realizaciji Projekta razvoja navodnjavanjai zaključila da je potrebno nastaviti realizaciju projekata u Bratuncu, Ljubinju i Maglajanima, uključujući projekat u Trebinjskom polju, uz učešće lokalnih zajednica i korisnika. Zaključeno je i da je potrebno završiti odabir projektanata koji treba da pripreme idejne i glavne projekte sistema za navodnjavanje na dvije nove lokacije: u Potkozarju i u Semberiji, uz mogućnost fazne realizacije ovih projekata tokom 2018. i 2019. godine.

Prihvaćen je izvještaj o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede i seoskih područja za 2016. godinu. Projekti se finansiraju iz kredita Svjetske banke, odnosno Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede, kontribucije Vlade Republike Srpske, kontribucije korisnika, te inostranih donacija. Ukupna procijenjena vrijednost projekata u realizaciji je oko 188 milion KM, od čega je ukupno realizovano 80 miliona KM ili 42,51 odsto.

Vlada Srpske usvojila je i Plan promocije turizma Srpske za period 2017-2021. godina koji predstavlja ključnu kariku institucionalne infrastrukture za razvoj i promociju turizma Srpske. Konstatovano je da je jedna od najvećih slabosti turističke industrije Republike Srpske nedovoljan i neadekvatan marketing.

Vlada Republike Srpske je usvojila Akcioni plan za suzbijanje i sprečavanje nasilja u porodici za 2017. godinu. U ciljeve i prioritete ovog plana uvršteni su i unapređenje postupanja policije, pravosuđa i centara za socijalni rad, usavršavanjem službenih lica, razmjenom informacija, iskustava i dobrih praksi, te monitoring postupanja subjekata zaštite i uvođenje.

Ministri su usvojili i Akcioni plan i Informaciju o izradi Akcionog plana Republike Srpske za realizaciju preporuka iz Izvještaja Misije stručne procjene EU u BiH o pitanju slobode izražavanja, iz aprila 2016. godine.

Na sjednici je usvojen i Akcioni plan i Informacija o izradi Akcionog plana Republike Srpske za realizaciju preporuka Evropske komisije sa prvog Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju /uključujući zaštitu zdravlja i potrošača/ između EU i BiH. Usvojena je i Informacija o procesu prevođenja pravnih propisa i drugih opštih akata Republike Srpske na engleski jezik za potrebe procesa evropskih integracija i međunarodne saradnje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )