FOTO: Srpskainfo

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove i JZU Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske, u roku od 48 časova, obezbijedi uslugu laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta kiseonika.

Ovo je zatraženo, kako se navodi u saopštenju, u svrhu pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kiseonika koji se koristi u ovoj ustanovi.
 
Vlada Republike Srpske održala je danas tematsku sjednicu na kojoj je razmatrana informacija o nabavci i korištenju kiseonika u JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i bolnicama u Republici Srpskoj.
 
Zadužuju se Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske da o izvršenoj kontroli kvaliteta obavijeste Vladu.

Inače, sjednica Vlade RS počela je jutros u devet časova, a saopštenje za javnost je poslato nakon sedam časova.
 
Podsjetimo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prošle sedmice je u javnost iznio tvrdnje da firma „TGT Tehnogas“ iz Laktaša nema dozvolu za promet lijekova, odnosno medicinskog kiseonika, koji se koristi kao lijek. Stanivuković je pondio prijavu tužilaštvu, jer se, kaže, u UKC RS isporučuje kiseonik koji nije prošao kontrole, a posao je povjeren firmi koja ima dozvolu za uvoz tehničkog, ali ne i medicinskog kiseonika.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )