FOTO: null

Vlada Republike Srpske donijela je na sjednici Rješenje o imenovanju Radnog tima čiji je zadatak da izvrši uvid u pravno i faktičko stanje u Banci Srpske a.d. Banjaluka nakon uvođenja privremene uprave u banku od strane Agencije za bankrastvo Republike Sr

Predsjednik Radnog tima je direktor Invisticiono-razvojne banke Republike Srpske, a članovi su: ministar finansija u Vladi Republike Srpske, direktor Garantnog fonda Republike Srpske, savjetnik ministra finansija, izvršni direktor Sektora za pravne poslove IRB-a, pomoćnik ministra finansija i načelnik Odjeljenja za praćenje stečajnih postupaka u pravnom resoru Ministarstva finansija.

Radni tim dužan je da izvrši zadatak u saradnji sa privremenim upravnikom banke, koji, u skladu sa članom 112 Zakona o bankama Republike Srpske, i rješenjem Agencije za bankarstvo Republike Srpske o njegovom imenovanju, ima sva ovlašćenja Nadzornog odbora, Odbora za reviziju i Uprave banke.

Za potrebe izvršavanja zadataka iz ovog rješenja i obezbjeđenja realne procjene vrijednosti imovine i obaveza banke, Radni tim može angažovati nezavisna lica –revizore, procjenitelje i druga lica koja profesionalno obavljaju nezavisnu procjenu.

Rok za izvršavanje zadataka iz ovog rješenja jeste najduže 60 dana od dana imenovanja Radnog tima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )