FOTO: null

Vlada Republike Srpske pozvala je danas građane da ostanu mirni i da se suzdrže od bilo kakvih radnji kojima bi se mogli ugroziti mir i bezbjednost na prostoru RS.

Vlade je održala hitnu telefonsku sjednice na kojoj je, kako je saopšteno, oštro osuđen "brutalni napad“ na predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

„Vlada Republike Srpske smatra da je ovim napadom učinjena neizmjerljiva šteta odnosima Republike Srbije i BiH i nastojanjima Republike Srbije da doprinese izgradnji tolerancije i međusobnog povjerenja u BiH i cijeloj regiji“, jedan je od usvojenih zaključaka.

Od nadležnih institucija na nivou BiH Vlade RS zahtijeva da "najhitnije preduzmu sve neophodne radnje na utvrđivanju bezbjednosnih propusta, kao i hitne akcije na otklanjanju političke štete koja je ovim djelom pričinjena“.

Vlada RS zahtijeva od svih nadležnih institucija na svim nivoima da preduzmu sve neophodne radnje na identifikaciji i procesuiranju odgovornih za napad na predsjednika Vlade Republike Srbije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )