FOTO: null

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova.

Predloženim izmjenama i dopunama preciznije su definisane pojedine zakonske odredbe radi jasnije primjene u praksi, da bi se olakšala procedura primjene, uskladili određeni pojmovi sa međunarodnim i standardima u regionu, te da bi se bezbjednost lica i imovine podigla na što veći nivo, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na današnjoj sjednici doneseno je rješenje o odobravanju uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim društvima u većinskom vlasništvu Republike Srpske i zemljoradničkim zadrugama koji stažom osiguranja za koji će biti uplaćeni doprinosi ispunjavaju uslove za ostvarivanje plana na starosnu penziju do kraja ove godine.

Doprinosi će biti uplaćeni iz sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, nakon usaglašavanja iznosa između Fonda PIO i Komisije za socijalno zbrinjavanje radnika.

U tom smislu Fond PIO se zadužuje da za uplatioce doprinosa, pravne sljedbenike, odnosno osiguranike ako nema uplatioca doprinosa, objavi javni poziv za korištenje ovih sredstava.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )