FOTO: null

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas, na sjednici u Banjaluci, Nacrt zakona o javnom okupljanju.

Ovim zakonom uređuje se način ostvarivanja Ustavom zagarantovanog prava javnog okupljanja građana, radi javnog izražavanja političkih, socijalnih i drugih uvjerenja i interesa, način organizovanja mirnih okupljanja i javnih protesta, javnih priredbi i drugih oblika okupljanja.

Iz Vlade RS je saopšteno da su osnovni razlozi za donošenje novog Zakona o javnom okupljanju sadržani u potrebi za dogradnjom određenih zakonskih rješenja jer su, tokom primjene Zakona u praksi, uočene određene nedorečenosti koje su dovele do poteškoća u primjeni nekih odredaba Zakona, kao i radi ustanovljenja novih rješenja, a s ciljem preventivnog djelovanja.

„Donošenje ovog zakona doprinijeće ispunjavanju obaveza iz člana 2. SSP, koje se odnose na poštovanje demokratskih principa i ljudskih prava definisanih u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Evropskoj povelji o ljudskim pravima“, navodi se u saopštenju iz Vlade.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )