FOTO: Glas Srpske

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj hitnoj sjednici dogovorila pokretanje procedure izmjene saobraćajnih propisa u naseljenim dijelovima Sarajeva koje se odnose na ograničenje brzine.

Zamjenik kantonalnog premijera Emir Dedović rekao je nakon sjednice da će na mjestima gdje je do sada ograničenje brzine bilo 40 kilometara na čas biti predloženo da to bude smanjeno na 30, a tamo gdje je bilo 60, da se smanji na 50 kilometara na čas.
 
Ostale mjere koje su u planu nakon tragične saobraćajne nesreće u petak, 26. maja, u kojoj je jedna djevojka poginula, a dvije teško povrijeđene, su pojačano prisustvo policije na frekventnim raskrsnicama i dijelovima grada, povećan broj mobilnih radara i presretača te posebno pojačan policijski nadzor tokom vikenda, prenose federalni mediji.
 
Armin Berberović /27/ je u petak uveče na Marijin Dvoru automobilom, kojim je prema pisanju federalnih medija upravljao bez vozačke dozvole, skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala doktorica zaposlena u kantonalnom Domu zdravlja Azra Spahić /25/, teško je povrijeđena djevojka  S.E. /21/, a u kritičnom stanju je djevojka S.A. /26/.
 
Berberović je uhapšen, a utvrđeno je da je prilikom saobraćajne nesreće u krvi imao 0,41 promil alkohola te da je vozio brže od ograničenja.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )