FOTO: null

Ministri u Vladi Republike Srpske, koji su prihvatili funkciju poslanika u Narodnoj skupštini, neće učestvovati u radu Vlade Srpske do pribavljanja mišljenja Sekretarijata za zakonodavstvo.

Vlada Republike Srpske održala je konsultacije o uputstvima Centralne izborne komisije (CIK) BiH za primenu člana zakona koji govori o nespojivosti funkcija od dana objavljivanja potvrđenih rezultata izbora do konstituisanja novog izvršnog organa vlasti, a u vezi sa radom u Vladi četiri ministra koji su izabrani za narodne poslanike.

Vlada Srpske je s tim u vezi zatražila od Sekretarijata za zakonodavstvo Srpske da u saradnji sa Republičkom komisijom za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike dostavi mišljenje i pravno tumačenje o mogućim posledicama primene navedenog uputstva CIK-a BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Za narodne poslanike izabrani su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je izabran za predsednika Narodne skupštine, ministar finansija Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar rada i boračko invalidske zaštite Petar Đokić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )