FOTO: null

Vitomir Popović, dekan banjalučkog Pravnog fakulteta i jedan od osnivača SDS-a, izjavio je za Press da će ozbiljno razmisliti o ponudi da stane na čelo Izvornog SDS-a, a takva inicijativa osnivača ove stranke i poslanika prvog saziva Narodne skupštine RS

- To nije laka pozicija. Počastvovan sam što su procijenili da bih ja mogao da preuzmem lidersku poziciju, posebno poslije velikih ličnosti koje su vodile izvornu stranku, kao što je Radovan Karadžić. Hrvati su sačuvali izvorni HDZ, a Bošnjaci SDA, a pogledajte šta se dešava kod Srba. Ovaj sadašnji SDS odstupio je od nacionalnog programa. Čak su počeli da podržavaju tzv. RBiH, ideje o jednom predsjedniku i pet teritorijalnih jedinica, kao i druge slične teze - rekao je Popović.

On je istakao da je sve uložio u stvaranje RS, te da dosljedno brani stav da "nema pogađanja" o statusu Srpske.

- Biću na krsnoj slavi Izvornog SDS-a za Petrovdan, a u narednim mjesecima donijeću odluku da li da stanem na čelo te stranke - zaključio je Popović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )