FOTO: null

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je danas da ne očekuje primjenu sile od strane visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i međunarodne zajednice zbog referenduma o Danu Republike Srpske, koji je zakazan za 25. s

„Ubijeđen sam da će se referendum održati kada je i planiran“, naglasio je Čubrilović. 

Podsjećamo, Incko je juče rekao da će Savjet za sprovođenje mira u BiH (PIK) za tri dana raspravljati o referendumu u Republici Srpskoj. Da li će i šta odlučiti, kako je Incko rekao, još ne zna a već sutra bi mogao da ima više informacija. Sada su, kaže Incko, sve oči uprte na sjednicu PIK-a koja će biti održana u utorak. 

“U ponedjeljak imamo neke sastanke sa članicama PIK a sjednica je tek u utorak. Neki su tražili sastanke da se dobro pripremimo za utorak i onda ćemo vidjeti šta će biti ”, izjavio je Incko.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je ranije izjavio da je apsolutno neprihvatljivo odlaganje referenduma o Danu Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )