FOTO: null

Tradicionalna manifestacija ,,Višnjićevi dani,, u Bijeljini počeće 4. novembra i trajaće pet dana, a biće obogaćena nizom sadržaja koje je danas dogovorio Organizacioni odbor.

Član Organizacionog odbora Slavko Bašić rekao je da su u ovu 22. kulturnu manifestaciju uključeni sve ustanove kulture – Muzej, Narodna biblioteka "Filip Višnjić" i Centar za kulturu "Semberija". 

Organizacioni odbor potvrdio je i dijelom dopunio program koji je glavni organizator Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" Bijeljina ranije predložilo. 

Bašić, koji je i načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti, rekao je da će u okviru bogatog višednevnog programa biti održano i takmičenje mladih, odnosno učenika osnovnih i srednjih škola, te besjednika koji će izlagati svoje teme posvećene epskom pjesniku Filipu Višnjiću. 

"U okviru programa posebna pažnja biće posvećena očuvanju ćiriličnog pisma čemu će biti posvećen i okrugli sto, različiti prikazi programa Saveza slijepih, a manifestacija se održava u svjetlu 255 godina od rođenja Knez Ive od Semberije i 100 godina od rođenja Branka Ćopića", rekao je Bašić. 

On je dodao da će u okviru manifestacije biti otvoreno i nekoliko izložbi u Muzeju Semberija, kao i u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić", a da će posljednjeg dana biti proglašeni pobjednici takmičenja u literarnim i likovnim radovima, te besjedništvu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )