FOTO: null

BIJELJINA - Drugog dana tradicionalne manifestacije Višnjićevi dani u Bijeljini će biti organizovani 8. Susreti mladih pjesnika "Na Filipovim stazama".

Susreti će biti održani u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić", a na Pedagoškom fakultetu biće predstavljena knjiga "Vukovi pjevači iz BiH", LJubomira Zukovića i Jeline Đurković. 

Sutrašnji dan posvećen srpskom Homeru, rezervisan je za takmičenje recitatora i besjednika učenika i studenata. 

U okviru programskih sadržaja manifestacije, učenici Osnovne škole "Petar Kočić" održaće poetski čas u Međašima, gdje je Višnjić proživio veliki dio života. 

Učenici i nastavnici Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" i Akademije umjetnosti "Slobomir P Univerziteta" održaće koncert u Eparhijskom kulturnom centru Eparhije zvorničko-tuzlanske. 

Savez slijepih i slabovidih će u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" organizovati kulturno-umjetnički program, a bijeljinska književnica LJiljana Lukić predstaviće roman "U nebo zagledan". 

Za utorak, 7. novembar, zakazani su promocija časopisa za književnost, nauku i kulturu "Srpska vila" i otvaranje izložbe o fotografskom zanatu u Muzeju Semberije. 

Folklornom i guslarskom večeri u Centru za kulturu i spuštanjem zastave u srijedu, 8. novembra, biće završeni ovogodišnji "Višnjićevi dani", čiji su pokrovitelji Grad Bijeljina i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. 

"Višnjićevi dani" zvanično su otvoreni podizanjem zastave ispred Narodne biblioteke "Filip Višnjić", a sinoć je održana svečana akademija posvećena velikanu srpskog epskog stvaralaštva Filipu Višnjiću. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )