FOTO: InfoBijeljina

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada na današnjoj sjednici usvojila skraćeni plan parcelacije za izgradnju auto-puta Brčko-Bijeljina-Rača da se ne bi gubilo vrijeme u vezi sa eksproprijacijom kako bi što prije Srpska bila povezana sa Beogradom.

Višković je rekao novinarima u Banjaluci da ovaj korak nije napravljen pod pritiskom Hrvatske.

"Imamo određenih nesuglasica u vezi sa trasom od Vukosavlja prema Brčkom i želimo da Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Pravobranilaštvo Srpske na ovom planu što prije mogu ući u proces eksproprijacije", rekao je Višković.

On je pojasnio da će Srpska svakako u izgradnju tog auto-puta ići od Rače, pa prema Bijeljini i Brčkom, u čemu neće biti nikakvog odstupanja.

Višković je najavio da će naredni korak biti usvajanje detaljnog plana parcelacije, i to nakon što se usaglase odstupanja od eventualne trase kroz neka hrvatska naselja kod Vukosavlja i srpska u okolini Donjeg Žabara.

"U tom pogledu, uložene su značajne primjedbe na naš plan i da bismo to otklonili, treba nam neko vrijeme. Moraćemo sačekati, ali, ponavljam, da ne bismo gubili vrijeme za trasu, koja je usaglašena, uradili smo to na ovaj način", rekao je Višković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )