FOTO: InfoBijeljina

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najoštrije je osudio napad grupe huligana na sportiste iz Bijeljine, koji su boravili u Mostaru na sportskom događaju, od kojih su dvojica zadobila teže tjelesne povrede.

"Evidentno je da sportski događaji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu za učesnike srpske nacionalnosti po šablonu prerastaju u fizičke napade, i surovo ugrožavanje života", navodi se u saopštenju predsjednika Vlade.
 
U saopštenju se dodaje i da ovaj napad predstavlja slanje koninuirane poruke da srpski sportisti i ćirilica u ovom gradu nisu poželjni.

"Nedopustivo je da ćirilično pismo ponovo predstavlja motiv za ovakve organizovane napade. Poražavajućom se može smatrati činjenica da se posljednji napad sa istim motivom desio prije dvadesetak dana, ovakvi podaci zaista zabrinjavaju i postavljaju pitanje šta je sljedeće. Umjesto sportskog ispraćaja, i poruka mira i tolerancije naše sportiste ispraća policija", stoji u saopštenju.
 
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je pozvao sve relevane predstavnike policijskih organa i političkih institucija da učine sve kako bi ovakvi napadi prestali, i konačno doživjeli javnu osudu koja je i više nego potrebna.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )